Airbrush

“Art is not what you see, but what you make others see.”

 

-Edgar Degas-

 

-Airbrush Techniek-

Airbrush is bij wezen al een oeroude techniek dat in de oudheid werd gebruikt om de wanden van grotten te versieren, door middel van een pijpje werd er verf geblazen.

Nu is airbrush een techniek - en ondertussen een volwaardige kunstvorm - waarbij gebruik wordt gemaakt van een luchtcompressor en een spuitpen (pistool) met verf. Met de airbrush kun je in feite elk object of materiaal beschilderen. Om goede en mooie resultaten te bekomen is een goede kennis van de airbrushtechniek nodig, samen met gevoel voor kleur, vorm, een zorgvuldige planning en oog voor detail.

Met een airbrush of verfspuit kan je diverse effecten maken. Deze effecten zijn afhankelijk van de airbrush, verfspuit, verf, ondergrond en behendigheid van de artiest.

 

Airbrush is vooral gekend om de prachtige schilderingen op auto's en vrachtwagens, maar airbrush is meer dan dat. Vele onder ons dromen ervan om airbrush te verheven naar een 100% gerespecteerde discipline in de kunstwereld. Het aan de artiesten om zich te bewijzen...

 

-Art is not what you see, but what you make others see...-

dixit: Edgar Degas (gekend frans impressionist)